Presseinformasjon

Aura Light utvikler og leverer bærekraftige lyskilder og -løsninger med et tydelig fokus på miljø og bærekraftighet.

 

Om Aura Light

Grunnlaget for Aura Light ble lagt i 1930 under navnet Lumalampan, og Aura Light produserte det første Long Life-lysrøret i 1980. Hovedkontoret ligger i Stockholm, Sverige, og utvikling og produksjon foregår i Vimmerby, Sverige. I tillegg har gruppen datterselskaper i  USA, England, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Norge, Portugal og Spania og selger belysningskilder over hele verden. Kundene befinner seg hovedsakelig i segmentene industri, detaljhandel og offentlig sektor. Aura Light har ca. 240 ansatte og en omsetning på omtrent 60 millioner euro. Selskapet eies av FSN Capital.

Aura Light har inngått et samarbeid med miljøorganisasjonen ClimateCare, som selger klimakvoter. Selskapet håndterer klimautfordringer på vegne av individer og bedrifter ved å støtte prosjekter som enten reduserer eller absorberer drivhusgasser, f.eks. CO2. Organisasjonen kompenserer for utslipp gjennom en rekke prosjekter innen fornybar energi, energieffektivisering og nyplanting av skog. Aura Light samarbeider også med The Natural Step for å bli et bærekraftig selskap. Alle ansatte i selskapet må gjennom denne opplæringen.

Fakta

  • Grunnlagt i 1930
  • Hovedkontor i Stockholm, Sverige
  • Utvikling, produksjon og kundeservice i Karlskrona, Sverige
  • Ca. 240 medarbeidere
  • Omsetning på 60 millioner euro.
  • Datterselskaper i USA, Finland, Frankrike, Tyskland, Italia, Norge, Portugal, Sverige, Spania og Storbritannia

Historie – fra Luma til Aura Light

I årene 1924-1939 hersket Phoebus-kartellet blant belysningsselskapene i industrien. Målet var å øke prisene på lyspærer og samtidig kontrollere den forventede levetiden på lampene. Som en reaksjon på dette kartellet ble selskapet Lumalampan startet, og dette var begynnelsen på det som i dag heter Aura Light .

Luma ble etablert i Stockholm i 1930 og den første glødelampen ble produsert. Eksporten blomstret, og i løpet av neste tiårene ble det grunnlagt salgsselskaper rundt om i verden.

I 1980 produserte Aura Light sitt første Long Life-lysrør basert på patentert teknologi. I 1994 endret selskapet navn fra Luma til Aura Light.

I dag fortsetter Aura Light å vokse. Målet vårt er å sørge for at kundene reduserer kostnader og blir bærekraftige. Selskapet har ekspandert i de senere år, og i dag selges Aura Lights bærekraftige belysningsløsninger over hele verden.

Foto

Foto til redaksjonelle formål kan lastes ned fra vår bildedatabase.

Pressekontakt

Kontaktinformasjon for pressespørsmål er tilgjengelig her.