Aura Light og Helvar gjør lysstyring enda smartere

Nu ingår Aura Light ett samarbete med Helvar med den nya tekniken ActiveAhead. ActiveAhead ingår i Aura Lights smarta belysningssortiment Aura Connect, där vi alltid erbjuder det senaste inom belysningsstyrning, inbyggt i våra armaturer. 

–          Det unika med ActiveAhead är att det är intuitivt och självlärande. Användarna behöver inte programmera något själva. Systemet lär sig hur människor rör sig i lokalerna och anpassar sig till det, berättar Rasmus Andersson, Produktchef på Aura Light. Han fortsätter:

–          Styrningen sköts automatiskt men kan också vid behov styras av en trådlös väggpanel.

Fördelarna med ActiveAhead visar sig på flera plan. Den snabba installationen och enkla användningen sparar både tid och besvär, medan den rörelsestyrda belysningen bidrar till att energikostnaderna kan sänkas. Systemet har ett minne och lyser helt enkelt bara när det behövs.

–          Det känns jätteroligt att vi tillsammans med Aura Light kan erbjuda den här produkten. Vi ger verksamheter möjlighet att bli mer hållbara och samtidigt få en bättre arbetsmiljö. Och naturligtvis har ju belysningen högsta kvalitet, säger Thomas Eliasson, Key Account Manager på Helvar.

Till en början kommer ActiveAhead med tre olika armaturmodeller anpassade för kontorsmiljöer från Aura Light. De visas i vår monter på Elmässan, Kistamässan i Stockholm, 17-18 oktober.

Stockholm 17 oktober 2018

Aura Light International AB

För mer information, kontakta:

Caroline Holmgren, Marknadschef Aura Light International AB,

070-266 26 14, caroline.holmgren@auralight.com

Rasmus Andersson, Produktchef Aura Light International AB,

News archive